top of page

ЗА НАС

Екипът на Стипендия "Борис Камиларов" се състои вече завършили университет в Германия съученици от Немската гимназия и техни приятели, активни днес в най-разнообразни професии и сфери. Запознайте се нас чрез нашите кратки визитки. Оставаме насреща да отговорим на всички Ваши въпроси относно стипендията. Може да ни пишете по имейл или чрез контактната форма отдолу. Също така ще се радваме, ако последвате нашите страници във Фейсбук и Туитър, на които също ще откриете актуална информация относно стипендията. 

Енвер Тахир.JPG

Енвер Тахир

Енвер е завършил хуманна медицина и е защитил дисертация в Шарите, Берлин.  В момента работи като радиолог специалист в университетската клиника в Хамбург. Старши лекар, доцент и автор е на научни стаии в областта на кардиоваскуларната образна диагностика.

snimka.jpg

Константин Пенчев

Косьо е завършил био-информатика в Свободния Университет в Берлин. В момента е ръководител на екип в HeavenHR GmbH отново в Берлин.

Мартин Бенямин.png

Мартин Бенямин

Мартин е завършил кинознание и испанска филология в Берлин. През 2014 г. съосновава фирмата "Био Бенямин" в София за производство на суров шоколад.

AAEAAQAAAAAAAANRAAAAJDY3ZDdjODk5LWUyMDgt

Димитър Шалварджиев

Димитър е завършил информатика и бизнес администрация в Техническия университет - София, като част от Института за технологии в Карлсруе (КИТ) и Техническия университет в Брауншвайг. След 2012 г. съосновава и ръководи софтуерната компания Code Runners в София.

petar.jpg

Петър Петров

Петър е завършил иконо- мическа информатика и софтуерно инженерство в Техническия Университет във Виена, Австрия. В момента ръководи различни софтуерни проекти и развива мобилни приложения в собствената си фирма Creative Pragmatics.

Photo 07.05.17, 13 13 23.jpg

Мартин Панов

Мартин е завършил право в Свободния Университет Берлин, Германия, и е специализирал Европейско право в Университета Маастрихт, Нидерландия. Работи в Европейската Комисия в Брюксел. 

vlad_pic.jpg

Владислав Ненчев

Владо е завършил електротехника в Техническия Университет в Берлин. След продължителна изследователска дейност в сферата на автоматиката и роботиката в Берлин, Стокхолм и Бостън, в момента разработва алгоритми и системи за автономно каране за БМВ в Мюнхен.

Васил Христов.jpg

Васил Христов

IMAG0684.jpg

Христина Иванова

received_2097198033629216.jpeg

Камен Иванов

received_2097198140295872.jpeg

Венета Василева

Васил Христов.jpg

Васил Христов

Васко е завършил бизнес администрация в университета в Потсдам. В момента работи като маркетинг мениджър в софтуерна компания в Берлин.

IMAG0684.jpg

Христина Иванова

Христина е завършила стоматология в Медицинския Факултет Шарите в Берлин. В момента специализира в областта на педиатричната стоматология в Хамбург. 

received_2097198033629216.jpeg

Камен Иванов

Камен е завършил хуманна медицина в Медицинския Факултет Шарите в Берлин, след което защитава и докторска дисертация. В момента практикува като специалист по неврология в Берлин.

received_2097198140295872.jpeg

Венета Василева

Венета е завършила стоматология в Медицинския Факултет Шарите в Берлин и в момента практикува като орален хирург в Берлин.

75036507_284797559070440_747843695604137

Стоян Петлешков

Стоян е завършил бизнес администрация във Виенския университет. В момента работи като специалист по процеси в международна компания в София.

picture.png

Здравка Иванова

Здравка Иванова е един от първите стипендианти на Стипендия "Борис Камиларов". Тя е завършила изпълнителско изкуство във Висшето учебно заведение за музика и театър в град Мюнхен. В момента преподава в две от основните държавни музикални училища в Мюнхен и Аугсбург и продължава обучението си по музикална педагогика.   

DSC_5381_edited.jpg

Александър Болвин

След следването си, Алекс работи като консултант по дигитализация в Берлин, Германия. 

Свържете се с нас
Anchor 1
bottom of page